HTML

Friss topikok

9676 Deats Star, Tie interceptor and Pilot

2012.01.24. 00:04 Darth Brick

Nem túl rég felvetődött a kérdés a technic készletek kapcsán: Miért nem döntik el végre mekkora méretarányú modelleket csinálnak, akkor nem lenne gond figurákkal ellátni őket.
Technic Umimog vs. mini Unimog-hoz nem tudok hozzászólni, ám nekem nem valószínű, hogy valaha lesz 10188-am, ám most, ha még oly kicsiben is de végre birtokomba került egy igazi Lego Death Star!

Tehát itt az új, talán leginkább a gyűjthető minifigurák babérjaira törő sorozata, melynek első évada a Halálcsillag, Tatuin, és a Naboo bolygó triumvirátusával nyit. Minden dobozhoz nem meglepő módon( :D ) egy az adott planétához köthető minifigura tartozik:

Tie pilot

Sebulba

Naboo pilot

 

 1_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I. Alapadatok

neve: Tie Interceptor and Death Star

sorozatszám: 9676

témakör: Star Wars
altéma:
 Collectible Planets
kiadás éve: 2012
kockaszám: ????
minifig: 1
ára:  2500-3200 Ft

9.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

II. Mi van a dobozban?

A doboz: jópofa, ám a belbecs, a környezet viszontagságainak van kitéve azáltal, hogy Halálcsillagunk, vagy planétánk,(ki mit vett) kilóg a dobozból+ annak síkjából is.

Tartalma a halálcsillag,+ a leírás. A készlet további része a planéta belsejében helyezkedik el két db. zacskóban.

 5_1.jpg

4_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

III. Játékmenet

Mint mindig, most is a figura négy darabjának összerakásával kezdünk, mely során szembesültem azzal az újdonsággal, hogy eztán a hasonszőrű figurák nem rejtőznek az arctalanság anonimitásába, mert… bizony!!! Festett arcot kapott az alapjában fekete fej. Ezen jó darabig hümmögtem, végül mostanáig sem tudom tetszik-e. ( mivel soha nem látjuk szerintem esetleg egy Moc latexcuccos mazochistájának tudnám elképzelni… ez így kicsit erős lett.)

Ez mezei objektívvel készült, de azért látszik a nyomat minősége.

7.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt követően a géptörzs következik négy db hinge? páros alkotja a gerincét, melyekkel később a szárnyak kapcsolódnak. A pilóta buborékjának elkészültekor kerül fel utolsó előtti elemként azon elem, mely feletti sokkból még nem tértem magamhoz… a pilótafülke 2x2-es átlátszó dish? eleme olyan minőségben, és részletességgel van festve, hogy az államat keresgélem azóta is. Részletességről annyit, hogy összekapartam egy 10188-as készlethez tartozó Darth Vader tie vadászát az idők során, annak 4x4-es a szélvédője, ám a festék csak jelzi a keretet, igaz két tónussal árnyékolva. Ám a mütyűr!!! Ugyanaz a tagoltság, mint a nagy testvéren, ám emellett még látszik a lemezelés+szegecselés is!!

Nem találom a szavakat. Ebben egyrészt a részletesség, másrészt a 7965 igénytelensége, melyben a 2011. év óriási csalódása, hogy matricás a játékasztal, meg a hajó külsején levő hűtőrácsok is. Most tehát egy „filléres” készlet viszi a részletes printelés pálmáját, míg egy közel 40 rugós készletben ilyen etalon elemeket(melyek előző készletben nyomottak voltak még) matricázásra kárhoztattak. Ez egy nagy + a készletnek, és egy orbitális nagy mínusz a The Lego Company-nak!!!

Ha egyszer lesz normális fény, meg idő, nekieresztem 1:1 nagyítású macro objektívemet, hogy teljes pompájában megcsodálhassam a nyomat minőségét.(ha szerencsém van, még a post publikálása előtt sor kerül rá)

Tehát a történet a szárnyak összerakásával folytatódik, itt a bontani vágyók kapnak 4db 1x2-es light bluish gray micro slope elemet. Illetve említésre méltó a szintén ebben a színben leledző 4db távcső, mely pont a nyolccsövű gépágyú anyagszükséglete.

Szárnyak össze, és felrakása után a makett talpa következik.

8.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Itt egy-két UCS tulajdonos höröghet, mert ott is rémlik pár matricás tábla. Na itt gyönyörűen nyomott táblácskát kapunk, Lego emblémával, ezüst-metál Star Wars felirattal, és fehér betűkkel írt készlet névvel. Puff, hanyatt estem. Ezen darab az első lépésben jelenik meg, mely egy kellemesen egyszerű talpat eredményező folyamatba torkollik. A végére érzésem szerint kimaradt egy 2x2-es plate, nekem legalábbis hiányzik a csap mellől. Apropó csap: A talpon a hajó egy forgatható cső végén helyezkedik el, melynek tengelye a fülke közepének vonalát követi. Szépen akadás mentesen körbeforgatható a cucc. Pazar!

Ezt követően a két félgömb összepattintása után egy karácsonyfadísz tartóeleme+ az alsó rész nyolcszög alakú talpa zárja az építkezést, melynek végeredménye egy kellemes dioráma.

IV. Értékelés

8/ 10 a minifigre: Tie pilóta. Pont úgy néz ki. Advent calendar-hoz is volt ilyesmi. Pontosabban ugyanilyen, ám annak egy lehelettel vékonyabb vonalakból áll a mellkasi panel festése, itt kb 0,2mm-ről beszélek. Végül, ami miatt nem hatost adok, az a festett fej. Voltak akik hiányolták eddig. Nekem mindegy, de a  szándékot értékelem.

6.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8/ 10 a kockákért. Nem sok elem, pl. a talp, és akasztó, számomra rendkívül ritka elem, és ezzel elhárult az akadálya, hogy megépítsem a kutasz droidomat az Echo Base készletből. Egyébként is a nem sok elem, de annál hasznosabb! Jelige érvényes a készletre.

7/10 az áráért. Ezen lehet tanakodni, 2500Ft, főleg, ha a kétezer körüli Bl figura árból indulok ki, akkor igen baráti, de ha abból indulok, ki, hogy ez egy collectible series lesz, akkor hacsak anyagilag nem lesz bukta a cégnek, akkor jó sok pénzbe lesz annak, aki össze akarja szedni mindet.

8/ 10 a játékélmény. Egy pilóta mindig jól jön, meg az idei év méltó dísze lesz a halálcsillag a karácsonyfán… Mini tie -vadász, meg mégsem egy microscale szösszenet, hanem egy komoly darab, voltak régen azok a mini modellek, na azokat is simán veri, kb. 1,5-2x nagyobb léptéke okán.

Összességében 9/10. Pontok alapján ne ez jön ki, de a kicsit egyedenként lehúzott összetevők összessége megérdemli. Ha nem lennék elfogult, akkor talán 12-őt is adnék, de egy SW készlet számomra soha nem lehet elég nagy, és részletes.

Erősen ajánlom beszerzését. Én úgy voltam vele, mikor először meghallottam a hírét, még kép sem  volt, azt sem lehetett tudni mi lesz benne, én már azt mantráztam: legyen Death Star- legyen Death Star- legyen Death Star- legyen Death Star- legyen Death Star…

és lőn: lett!

Nem nagy, ám realitás határán túlmutató kidolgozottságú készletecske. Bármely íróasztal méltó dísze. Vitrinben viszont már eltörpül a többi készlethez képest. 

 

 

 

 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://darthbrick.blog.hu/api/trackback/id/tr193742124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rixman 2012.03.23. 10:10:44

Én azért szeretem a festett fejet, mert néha tán leveszik a sapkát és akkor látszik a szemük fehérje.

Anak 2012.04.13. 13:06:59

A kupolákról annak ellenére nem írtál semmit, hogy nem sokat lehet írni róluk, de azért mégis...

Darth Brick 2012.04.13. 15:59:06

@Anak: Hoppá, ez teljesen jogos, még a hétvégén kiköszörülöm e csorbát.
süti beállítások módosítása